SAS får böter i Norge för sena återbetalningar till kunder. Arkivbild.
SAS får böter i Norge för sena återbetalningar till kunder. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

SAS får miljonböter i Norge

ANNONS

Flygbolaget SAS ska betala en miljon norska kronor i böter för sin saktfärdighet med återbetalningar till kunder som fått sina resor inställda, enligt ett beslut hos norska Luftfartstilsynet.

Inte heller Norwegian har lyckats leva upp till gällande regler för återbetalningar men då bolaget är föremål för rekonstruktion kan myndigheten inte utdöma böter i nuläget, skriver Luftfartstilsynet i ett pressmeddelande.

"Flygbolagen har gjort ett omfattande arbete med att betala tillbaka återkrav men vi anser att de borde ha kommit i mål nu nio månader efter att covid-19-pandemin började", säger Lars Kobberstad, direktör för Luftfartstilsynet, i en kommentar.

Även i Sverige har flygbolag ögonen på sig för sin saktfärdighet med återbetalningar. SAS riskerar ett vite på en miljon kronor i månaden om inte bättring sker.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS