Så stoppar du säljsamtalen med Nix

ANNONS
|

Nix-Telefon är ett spärregister där du som privatperson kan spärra dina telefoner, både den fasta och mobilen, för oönskade samtal från säljare, marknadsförare och personer som vill att du ska skänka pengar till någon insamling.

Det är enkelt:

Allt du behöver göra för att spärra ditt nummer är att ringa från den aktuella telefonen (den du vill spärra) till telefonnummer 077 228 00 00 och följa instruktionerna.

Själva registreringen i Nix-registret går på några minuter men det kan ta upp till ett par månader innan spärren får full effekt när alla företag har uppdaterat sina register.

Det går bara att spärra telefonnummer som är registrerade på privatpersoner, inte telefonnummer som hör till företag och organisationer. Det går heller inte att spärra hemliga telefonnummer eller utländska telefonnummer.

ANNONS

Spärren gäller tillsvidare, tills du överlåter abonnemanget till någon annan eller tills du själv väljer att ta bort den.

Är du osäker på om din telefon är spärrad? Ring från den aktuella telefonen till 077 228 00 00 så får du besked. Vill du ta bort spärren ringer du åter samma nummer.
ANNONS