Ryanair fortsätter att öka aktiviteten på Landvetter och inför direktlinje till Dublin.
Ryanair fortsätter att öka aktiviteten på Landvetter och inför direktlinje till Dublin. Bild: Johan Nilsson/TT

Ryanair flyger direkt till Dublin från Landvetter

Ryanair fortsätter att ligga på och verkar just nu lansera en ny linje från Landvetter i veckan. I vår börjar man flyga på Dublin.

ANNONS
|

Nyheterna från Ryanair duggar tätt. För en vecka sedan aviserade det irländska lågprisbolaget att man börjar flyga från Göteborg till Barcelona igen.

Det ingår som en del i Ryanairs sommarsatsning som drar igång april.

Nu aviserar Ryanair ytterligare en ny linje i sommarsatsningen från Landvetter – och det är till Dublin, med två avgångar i veckan.

Gynnar både nöje och affärer

– Vi är glada över att ett snabbt expanderande Ryanair ser möjligheterna med vår växande Västsvenska region och väljer att lägga ytterligare en direktlinje hit. Ovanpå allt kommer det att gynna våra affärsresenärer, eftersom den kategorin har tredubblats på sex år och nu står för 40 procent av trafiken. I dag måste de göra en mellanlandning mellan Göteborg och Dublin. Och nöjesresenärer får möjligheten till en ny helgdestination, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter Airport.

ANNONS

Tidigare har Ryanair också aviserat nya avgångar till Manchester och Prag.

Läs också: Ryanair startar nygammal linje till Barcelona

Läs också: Ny flyglinje till populära solkusten

Apollo startar charter till Qatar från Göteborg

I somras blev det klart att flygbolaget Qatar Airways upprättar direktlinje på Göteborg.

Läs mer: Här är nya direktlinjen från Landvetter

Det för också med sig att resebyrån Apollo nu lanserar charterresor till Qatars huvudstad Doha i vinter, som ska bli en blandning av sol och bad, lyxhotell, kultur, skyskrapor och ökenlandskap.

Det blir en avgång i veckan.

– Vi är väldigt glada över att introducera våra resenärer för Doha – en av Mellanösterns snabbast växande städer. Doha är en destination som fortfarande är lyxig och ”over the top” men samtidigt bjuder på mer äkta arabisk kultur och är mer prisvärt än Dubai, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo i ett uttalande.

ANNONS