Ryanair fortsätter sin satsning på Landvetter och Göteborg.
Ryanair fortsätter sin satsning på Landvetter och Göteborg. Bild: Johan Nilsson/TT

Ryan air startar nygammal flyglinje från Landvetter

I april nästa år börjar Ryanair flyga från Göteborg till Barcelona. Igen.

ANNONS

Ryanairs "nygamla" linje mellan Göteborg och Barcelona återuppstår och ingår i flygbolagets sommarsatsning för 2019.

Tredje nya linjen på en vecka

Det kommer att bli tre avgångar i veckan mellan Landvetter Airport och Barcelona.

– Vi är glada att återigen kunna avisera en ny linje till Göteborg med Barcelona, som vi tidigare gjort med Prag och Manchester. Vi börjar i april och har tre avgångar i veckan under vår sommarsäsong, säger Ryanairs nordiska talesperson Chris Lundshøj i ett uttalande.

Landvetters flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren är också nöjd.

– Spanien är vårt mest populära resmål från Göteborg Landvetter. Och en stark ekonomisk utveckling i Västsverige ger utrymme för en fortsatt expansion för Ryanair, vilket innebär att man nu lanserar en tredje linje från Landvetter inom en vecka, säger hon.

ANNONS

Lade ner linjen från Säve

Ryanair hade tidigare en linje till Girona utanför Barcelona från dåvarande Göteborg City Airport i Säve, som lades ner 2014, i samband med att Ryanair då bytte ut sin flygplansflotta och flyttade ett stort antal flygplan till Irland, som då sänkt flygskatten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS