Nästa helg blir det mässa för landets ölnjutare.
Nästa helg blir det mässa för landets ölnjutare. Bild: Vidar

Nya rekord väntas på öl- och whiskymässan

Närmare 90 ölutställare väntas till året öl- och whiskymässa på Svenska Mässan, nästa helg.
Och som vanligt ska årets bästa öl koras. Konkurrensen kommer att bli knivskarp, tror arrangören.

ANNONS
|

Öl- och whiskymässan på Svenska Mässan fortsätter att växa och Göteborg börjar nu ses som landets ölhuvudstad. I år väntas närmare 90 ölutställare att vara på plats, och de svenska bryggerierna, stora som små är på tårna. Inte minst i Göteborg.

– Bryggerierna i Göteborg stöttar varandra och driver tillsammans ölutvecklingen framåt vilket har gjort dem och Göteborg starka på den svenska ölkartan. Vi tror att det inspirerar andra bryggerier och importörer att komma hit, säger arrangören Stanley Wong, vd på Svenska dryckesmässor.

Det är femte året i rad som öl- och whiskymässan arrangeras på Svenska Mässan, och första årets "barnsjukdomar", med ett fallerande biljettsystem och ändlösa köer är fixat sedan länge.

ANNONS

Totalt 170 utställare

Totalt kommer 170 utställare av öl, whisky, rom, gin och andra spritsorter kommer att delta. Och arrangören förväntar sig ett nytt publik på cirka 24 000 personer.

Därtill arrangeras den prestigefyllda öltävlingen, där med än 500 medverkande kommer att delta.

Dessutom blir det också en whiskytävling.

Lördagsbiljetterna till årets ölmässa som pågår den 6-7 april är slutsålda sedan länge, en del biljetter finns kvar till fredagen.

ANNONS