Netflix gjorde börsen besviken. Arkivbild.
Netflix gjorde börsen besviken. Arkivbild.

Netflix rapportfall slutade på 5 procent

ANNONS
|

Netflix har återhämtat en del av raset på Wall Street, efter det att delårsrapporten inte nått upp till förväntningarna.

När rapporten släpptes efter stängning på måndagskvällen svensk tid föll streamingjättens aktie med mer än 13 procent i efterhandeln. På tisdagen vände det dock upp igen, och den totala nedgången jämfört med måndagens stängningskurs stannade på 5,2 procent.

Netflix fick 5,2 miljoner nya användare världen över under det andra kvartalet i år. Efter en succévår på börsen hade man räknat med 6,2 miljoner. Framför allt i USA blev det färre nya kunder än väntat.

ANNONS

Wall Street gjorde i övrigt en stark måndag efter att Fed-chefen Jerome Powell uttryckt sina förhoppningar om fortsatt stark tillväxt.

Nasdaqs kompositindex steg med 0,6 procent till en ny toppnivå. S&P500 klättrade med 0,4 procent och Dow Jones industriindex steg med 0,2 procent.

Rättad: I en tidigare version angavs att Netflix rasat både på efterbörsen och i dagens handel. Men snarare återhämtade aktien i dag en del av fallet från efterbörsen.

TT

ANNONS