Tokyobörsen stängde nedåt. Arkivbild.
Tokyobörsen stängde nedåt. Arkivbild. Bild: Eugene Hoshiko/AP/TT

Nedåt på Tokyobörsen

ANNONS

Oro för konsekvenserna av sjunkande oljepris gjorde att Tokyobörsen backade. Nikkei 225-index sjönk 0,7 procent medan det bredare Topix-index i sin tur backade 0,6 procent.

Mot strömmen gick bland annat spelkonsoltillverkaren Nintendo som steg drygt två procent efter uppgifter om att det San Francisco-baserade investmentbolaget Valueact har gått in i bolaget och köpt på sig omkring 2 procent av bolagets aktier.

Tokyobörsen är dock undantaget när det gäller utvecklingen på de ledande asiatiska börserna.

Taiwanbörsen stängde 0,2 procent uppåt, Kospi-index i Seoul är upp 0,9 procent i den avslutande handeln och i Hongkong klättrar Hang Seng-index 0,3 procent. Samma utveckling syns i Shanghai, där kompositindex stiger 0,4 procent.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS