Bockasjös logistikanläggning på Hisingen kommer att omfatta 100 000 kvadratmeter när den fjärde byggnaden uppförts.
Bockasjös logistikanläggning på Hisingen kommer att omfatta 100 000 kvadratmeter när den fjärde byggnaden uppförts. Bild: Bockasjö

Logistikjätte till fastighetspark på Hisingen

En världsledande global logistikaktör, en större leverantör till fordonsindustrin – och Volvo Cars. Företaget Bockasjö börjar få klart med hyresgäster på den stora logistikparken på Hisingen nära Göteborgs hamn.

ANNONS
|

GP har tidigare skrivit om den stora logistikpark som ligger på ett område strax norr om Volvo Cars anläggningar med ett strategiskt läge vid Hisingsleden med närhet till hamnen och Europavägar. Bland aktörerna i området märks amerikanska Prologis, göteborgska Castellum och Boråsföretaget Bockasjö.

Logistikfastighetsutvecklaren Bockasjö är den aktör som bygger den största anläggningen på Hisingen logistikpark, som området kallas. Det handlar om hela 100 000 kvadratmeter byggnadsyta. Det motsvarar 14 fotbollsplaner av den storlek som finns på Gamla Ullevi. Och man börjar få klart med hyresgäster till byggnaderna som uppförs.

Volvo hyresgäst

I den byggnad som stod färdig 1 mars har nu ett ”ledande globalt logistikföretag” hyrt in sig på 13 500 kvadrat med option på att hyra hela fastigheten på 24 300 kvadrat.

ANNONS

– Det är en av de stora, men vi kan tyvärr inte gå ut med vilken än, säger Bockasjös vd Joakim Hedin.

I byggnad nummer två som står färdig i maj står det sedan tidigare klart att Volvo Cars hyr in sig med 27 000 kvadratmeter.

LÄS MER: Storbygge i Göteborgs hamn

Och i den tredje byggnaden har Bockasjö tecknat avtal med en större, multinationell leverantör inom fordonsindustrin – företaget vill inte gå ut med namn ännu. Företaget hyr till en början 15 000 kvadratmeter och har en option på resterande yta som omfattar 26 350 kvadratmeter.

43 fotbollsplaner

Den fjärde byggnaden kommer att börja uppföras sommaren 2018. Den totala markytan som Bockasjö äger i området är på 310 000 kvadratmeter, eller drygt 43 fotbollsplaner.

– Orsaken bakom att den här logistikparken utvecklas och växer är att fordonsindustrin går så bra och är på frammarsch – alltså Volvo Cars och AB Volvo.

– Sedan är e-handeln en drivande kraft bakom utvecklingen av logistikfastigheter.

Bockasjö uppför tillsammans med Swedavia nya logistikfastigheter vid Landvetter flygplats, alldeles vid motorvägen. Investeringarna på Hisingen och vid flygplatsen utgör en investering på totalt 1,5 miljarder kronor.

Bockasjö och tjänstepensionsbolaget Alecta har också bildat fastighetsbolaget Logistikfastigheter i Sverige, som äger och förvaltar de fastigheter som Bockasjö utvecklar. Där uppgår beståndet till fastigheter om totalt 300 000 kvadratmeter.

ANNONS
ANNONS