Lidl larmar om ohälsosam korv.
Lidl larmar om ohälsosam korv. Bild: Jonas Myrholm

Lidl återkallar korv – risk för E-coli

Livsmedelskedjan Lidl återkallar Yayla Suckuk Vitlökskorv. Produkten kan innehålla E-coli och är ohälsosam att äta.

ANNONS
|

Lidl Sverige återkallade Yayla Suckuk Vitlökskorv på onsdagsförmiddagen. Bolagets leverantören upptäckte vid en rutinkontroll att produkten kan innehålla toxinproducerande Escherichia coli (E-coli).

Korven kan därmed innebära en hälsorisk och ska inte konsumeras. Återkallelsen berör endast Yayla Sucuk Vitlökskorv med bäst före datum 05-04-2024.

– Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade. Vi utreder ärendet tillsammans med märkesleverantören och ser över att liknande inte ska kunna ske igen, skriver Lidl i ett pressmeddelande.

Samtliga berörda produkter är bortplockade ur butik och Lidl uppmanar alla kunder som köpt varan att returnera den till närmaste Lidl-butik. Kunderna får pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto. Produkten har sålts i samtliga av Lidl Sveriges butiker, skriver Lidl i ett pressmeddelande.

ANNONS

Fakta om återkallade korven

Artikel: Yayla Sucuk Vitlökskorv

Leverantör: Könecke Sp. z o.o.

Förpackningsstorlek: 250g

Bäst-före-datum: 05-04-2024

LÄS MER:Klart: De tar över efter Lidl på Vasagatan i Göteborg

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS