H&M:s årsstämma blir digital. Arkivbild
H&M:s årsstämma blir digital. Arkivbild Bild: Fredrik Sandberg/TT

H&M kallar till digital årsstämma

ANNONS

Klädkedjan H&M kallar ägarna till en digital årsstämma den 7 maj. Risken för spridning av coronavirus och myndigheternas föreskrifter om undvikande av sammankomster anges som orsak till att inte samla ägarna fysiskt.

"Årsstämman ska genomföras på det sättet att deltagarna deltar i princip endast på distans: via dator eller annan internetansluten enhet", skriver H&M i kallelsen.

Stämman kommer dessutom att genomföras utan allmän frågestund och det blir inte heller några anföranden från vd eller styrelseordföranden. Ett vd-anförande kommer i stället att läggas ut på H&M:s hemsida samma dag som stämman hålls.

"Frågorna på stämman kommer att koncentreras till ärenden på dagordningen och andra upplysningar som deltagarna har rätt att erhålla enligt lag", skriver H&M.

ANNONS

Deltagande på distans administreras av Euroclear Sweden och dess underleverantör Lumi.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS