Hårt tryck på jobbmässa

ANNONS
|

I mässhallen stod 89 arbetsgivare, högskolor och myndigheter redo att möta jobbsökarna. En av de som tog chansen att knyta kontakter var Anastasiya Platov, 26, från Kortedala.

– Jag är ute efter tips på hur man kan starta eget. Men jag söker även anställningar inom socialt arbete, säger hon.

Anastasiya Platov är utbildad socionom och massageterapeut men säger att det är svårt att få jobb eftersom hon saknar erfarenhet. I tre månader har hon sökt olika tjänster samtidigt som hon läst vidare på universitetet.

– Jag har fått komma på en del intervjuer men bland de bästa är konkurrensen hård så det är svårt att få jobb utan körkort och arbetslivserfarenhet.

ANNONS

Att arbetsmarknaden är tuff håller Christel Ingemansson, arbetsförmedlingens mässgeneral, med om. Hon säger at mässan är en annorlunda väg för alla som har svårt att hitta jobb.

– Många av våra besökare kommer inte ens till intervju. Här får de möjligheten att komma fram och hälsa, lämna över cv och berätta om sin kompetens, säger Christel Ingemansson.

Att få tips om hur man kan göra för att lyfta fram sina bästa sidor är en av sakerna som Anastasiya Platov hoppas få på jobbmässan.

– Och kanske kan man träffa någon som kan leda till en jobbmöjlighet.

ANNONS