Glenn slarvar med ekonomin

ANNONS
|

Risken för att få en betalningsanmärkning ligger i snitt på 3, 7 procent. Det innebär att 3, 7 procent av svenskarna kommer få en sådan inom tolv månader. Råkar man däremot vara döpt till Glenn ligger risken på 7, 2 procent. Det visar siffror som kreditupplysningsföretaget UC plockat fram.

– Vi fick en fråga på det här med namn för ett tag sedan, och såg då att risken för de med namnet Glenn var i princip dubbelt så hög, säger Roland Sigbladh som är marknadschef på UC.

Glennarna har också fem gånger så många anmärkningar för p-böter som genomsnittsmannen.

Även de med y-namn stack ut i statistiken. Namn som Ronny, Conny och Sonny och andra mansnamn som slutar på y hade en risk på 6,3 procent. Lägre än för Glenn, men betydligt högre än Sverigesnittet.

ANNONS

Roland Sigbladh är noga med att påpeka att betalanmärkningssiffrorna endast är namnkuriosa och inget man ska dra för stora växlar på.

– Det är lite intressant att det skiljer sig. Men det är ju absolut inte så att förnamn ingår i kreditgivarnas bedömningar på något sätt. Det här är också de enda namn vi har kollat på, det är inte säkert att de är värst. Det kan säkert finnas fler namn som utmärker sig.

I maj i år fanns 526 743 personer med betalningsanmärkningar i Sverige.

Vanligaste skälen att få betalningsanmärkningar:

1. Underhållsbidrag för barn.

2. Tv-avgift

3. Studiemedel

4. P-böter

Källa: Roland Sigbladh

ANNONS