Netonnet är mer poppis än Siba som varumärke.
Netonnet är mer poppis än Siba som varumärke.

Gasen i botten för Netonnet

Sibabutiken försvinner från Backaplan nästa år.

ANNONS
|

I maj meddelade Siba och Netonnet att Sibabutikerna ska byggas om till lagershoppar under varumärket Netonnet.

Under hösten har Netonnet öppnat fyra nya lagershoppar i Östersund, Sundsvall, Västerås och Växjö, varav tre är Sibabutiker som har byggts om. Före årets slut ska ytterligare tre lagershoppar ha öppnat.

- Det är en enorm bedrift, för det är nästan lika många lagershoppar som Netonnet öppnat på fem år. Det är gasen i botten, säger Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet Group.

Att byta varumärke kan vara mycket kundkänsligt, men från Netonnet, tycker man att det har gått långt över förväntan och kunderna har gjort tummen upp för lagershopparna.

ANNONS

- Det har varit superpositivt. När vi öppnade i Sundsvall var pressen där och kunderna sa att de uppskattade enkelheten och att de kunde välja själva utan att ha säljare som trycker på. Kunderna har blivit våra budbärare, och det är vi oerhört glada för, säger Susanne Ehnbåge.

I samma takt som Netonnets lagershoppar byggs ut kommer också det gamla välkända göteborgska varumärket Siba att försvinna. Hela omvandlingen ska vara klar nästa höst.

Redan i början på nästa år står Sibas klassiska butik och huvudkontor på Backaplan på tur att konverteras till lagershop. Därefter följer Järnbrott, två butiker i Storstockholm och alla butiker i Norge.

- Vi kommer att förbereda göteborgarna på detta och det kommer att synas tydligt. Och våra erfarenheter visar att konceptet fungerar väldigt väl där vi konverterat, och hoppas att det blir på samma sätt i Göteborg.

Omvandlingen till lagershoppar har också påverkat omsättningen positivt företaget.

- Vi har haft fyra starka öppningar och då blir omsättningen självklart högre, men vi har också kunnat se omsättningsökning även under perioden efteråt. Netonnets koncept attraherar fler kunder, och det är därför vi gör detta. Det ligger mer rätt i tiden, säger Susanne Ehnbåge.

ANNONS

Fakta: Netonnet

  1. Ägs av Siba-familjen Bengtsson via bolaget Waldir.
  2. Båda bolagen Siba och Netonnet omsatte tillsammans 6,5 miljarder kronor.
  3. Det 65 år gamla varumärket Siba kommer att fasas ut under 2017.
ANNONS