Galaxy Alpha | Samsung

ANNONS
|

Jag brukar tycka att Samsungs mobiler är lite plastiga och inte särskilt snygga. Galaxy Alpha tar kål på den fördomen direkt. Det här är en mobil som är både vacker och smart.

Skärmen är 4,7 tum. Samma som iphone 6 och den är lika bred att hålla. Men Galaxy Alpha är inte lika hal. Dels för att kanten är kantigare, dels för att baksidan är gummerad. Den ligger stadigt i handen.

Den har en fysisk hemknapp, alltså inte bara en bild på skärmen att trycka på. Knappen fungerar också som fingeravtrycksläsare. Du drar med fingret över knappen. Inte lika smidigt som Apples system, men ändå ett bra alternativ till att skriva pinkod eller dra mönster.

ANNONS

Jag tycker en riktig knapp är en fördel, det går alltid snabbt att komma tillbaka till startläget.

Sonys Z3 Compact, en annan toppenmobil, har inte det, men däremot en kameraknapp. Z3 är vattentät, det är inte Galaxy Alpha. Z3 har bättre batteritid.Z3 har utbyggbart minne.

Jag fick frågan vilken av dem som är bäst, och har svårt att svara. De är båda bäst, men med lite olika profil. Kommer du från iphone känner du mer igen dig i Galaxy Alpha med sin hemknapp. Galaxy Alpha känns enklare och rejälare. Båda är toppmobiler som inte är jättestora.

Systemet är Android 4.4, Kitkat. Har du som jag svårt för Samsungs grälla gränssnitt finns i Android olika launchers att byta till.

Kameran har 12 megapixel. Den är försedd med olika scenlägen och det går att ladda ned flera. Du slipper hämta särskilda appar. Det finns till exempel ett scenläge för att frysa valda delar av bilden i en filmsnutt. Den främre kameran har 2,1 megapixel och det går att ta bilder med båda samtidigt om du vill visa dig själv i ett hörn på den vackra utsikten.

Bredvid kameran finns en pulssensor, som kan ta pulsen när du håller fingret mot. Det funkar bara när du står still.

ANNONS

Jag tycker mycket bättre om Galaxy Alpha än den större Galaxy S5. En android med kvalitetskänsla.

ANNONS