Christer Simrén återvänder till Göteborg för att driva Cellmark.
Christer Simrén återvänder till Göteborg för att driva Cellmark. Bild: HE Nygren AB

Göteborgska miljardbolaget får ny vd

Christer Simrén blir ny vd för Cellmark Investment, Sveriges största handelshus från nästa år.
– Det ska bli väldigt kul. Det finns mycket positivt att bygga på, säger han.

ANNONS
|

Christer Simrén kommer närmast ifrån Billerud Korsnäs där han varit vice verkställande direktör och operativ chef, och har en lång och framgångsrik karriär som ledare inom stora affärsorganisationer. Han kommer att tillträda nya jobbet i januari nästa år.

– Cellmark är en framgångssaga som jag observerat lite på avstånd under många år. Det är ju en internationell storkoncern, ett verkligt globalt handelshus och ett modernt sådant, med grön profil. Så det finns väldigt mycket positivt att bygga på och utveckla företaget vidare, säger Christer Simrén.

– Jag är imponerad, glad och stolt över möjligheten att bli vd i Cellmark och det fina företagsbygge man har byggt, och att kunna få fortsätta resan och utveckla verksamheten internationellt, säger han.

ANNONS

Sjunde största bolaget i väst

Cellmark Investment bedriver utrikeshandel med bland annat pappersmassa, papper, kemikalier, metaller, biobränsle och med-tech och arbetar för att ta fram helhetslösningar för sina globala kunder. Företaget har stor verksamhet i Nord- och Sydamerika och Asien.

Koncernen är det sjunde största företaget i Västra Götaland, och omsatte i fjol 24,4 miljarder kronor, och gjorde en vinst före skatt på 122 miljoner kronor. Och Cellmark har också över 750 anställda.

Kärt återseende

Christer Simrén är nyss fyllda 57 år och kommer ursprungligen från Småland, men utbildade sig på Chalmers i Göteborg, och har bland annat en doktorsexamen i industriell organisation och ekonomi. Så för honom blir det ett kärt återseende att flytta tillbaka till Göteborg.

– Det känns underbart att komma tillbaka till Göteborg och att få arbeta i ett av Västsveriges finaste företag, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS