Göteborgsföretaget Gunnebo ska leverera biljettslussar när Indien expanderar kollektivtrafiken.
Göteborgsföretaget Gunnebo ska leverera biljettslussar när Indien expanderar kollektivtrafiken. Bild: Michael Quinn

Göteborgsbolag med på tåget när Indien bygger tunnelbana

Indien står inför en exceptionell nybyggnation av ett 600 kilometer långt tunnelbanenätverk. Gunnebo Group, som utvecklar säkerhetslösningar, har fått en order på hundratals biljettslussar.

ANNONS
|

Det är så kallade biljettslussar till Indiens snabbt växande kollektivtrafiksystem som Gunnebo, med huvudkontor i Göteborg, kommer leverera.

I landet finns det planer för nybyggnation av 600 kilometer tunnelbanenätverk. Mer än 13 indiska städer har beslutat att bygga tunnelbana och många fler har sökt tillstånd från staten, uppger Gunnebo i ett pressmeddelande.

– Vi ser stora möjligheter för våra biljettslussar som är speciellt utvecklade för tunnelbanenätverk under de närmaste åren, kommenterar Robert Hermans, vice vd inom segmentet.

Gunnebo Group hade under torsdagen en kapitalmarknadsdag i Stockholm där en rad nyheter presenterades. Bland mycket annat lanserades ett nytt elektroniskt lås som kan fjärrstyras och dessutom meddelar bolaget att man har mottagit en order för biometrisk tillträdeskontroll vid 14 flygplatser i Sydkorea, vilket innebär identifiering genom ansiktsigenkänning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS