Full fart för Stordalen när han hämtade sitt eget öl

Hotellmagnaten Petter Stordalen rattade en racerbåt över Göta älv till Vega Bryggeri inför invigningen av nya ölet som bär hans namn. Fullt spektakel – som vanligt.

ANNONS
|

Han kom inte som ett yrväder i april till takbaren på Hotel Comfort vid Stenpiren, han kom som en tornado, omgiven av ett följe av assistenter, medarbetare, hotellpersonal och filmfotografer.

Petter Stordalen är en positivt lagd person som gillar att ha roligt på jobbet. Fredagen hade en extra krydda. Han skulle spela in en liten actionfilm inför invigningen av nya ölen som bär hans bild och namn och som enbart ska serveras på hotellet.

– Sannolikheten att jag skulle få en öl uppkallad efter mig är lika stor som att vinna på Lotto, det vill säga inte särskilt stor. Hade det inte varit för hotellet hade jag aldrig fått mitt eget öl. Först trodde jag att det var ett skämt, men här är vi och det är fantastiskt att vara här i dag. Den första riktiga sommardagen i Göteborg, med 20 grader och inte ett moln på himlen. Solen skiner alltid i Göteborg, säger Petter Stordalen och slår ut med armarna.

ANNONS

James Bond-action på Göta älv

I samband med lanseringen ska han ratta en motorbåt över Göta älv bort till Vega Bryggeri på Ringön, tappa upp en flaska, etikettera och korka den och sedan ta båten tillbaka och sedan upp till hotellets takbar för invigning – ungefär som James Bond.

– Jag är långt ifrån James Bond, det enda lika är att vi kör båt i stunten, säger Petter Stordalen.

På senare år har det blivit klart att Petter Stordalen också älskar Malmö – precis som han brukade säga att han älskar Göteborg.

Har Petter Stordalens känslor för Göteborg svalnat?

Det får ni veta i den längre intervjun med honom som publiceras på gp.se på måndag.

ANNONS