Forsman & Bodenfors går ihop med amerikanska KBS. På bilden: Mike Densmore, president New York, Anna Qvennerstedt, global ordförande, Guy Hayward, global vd och Silla Levin, Sverige-vd.
Forsman & Bodenfors går ihop med amerikanska KBS. På bilden: Mike Densmore, president New York, Anna Qvennerstedt, global ordförande, Guy Hayward, global vd och Silla Levin, Sverige-vd. Bild: Niklas Palmklint

Forsman & Bodenfors går ihop med amerikansk byrå

Den prisbelönta reklambyrån Forsman & Bodenfors, med huvudsäte i Göteborg, bildar globalt bolag med New York-grundade kommunikationsbyrån KBS. Det skriver bolagen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

För två år sedan köptes Forsman & Bodenfors upp av amerikanska MDC Partners. Skälet till det var att bädda för en globalisering av den göteborgska byrån. Ytterligare ett led i detta presenterades på tisdagen då det stod klart att Forsman & Bodenfors paras ihop med KBS (Kirshenbaum, Bond, Senecal och Partners) under det gemensamma varumärket som ska bära F&B:s namn.

Silla Levin kommer fortsätta vara vd för byrån i Sverige, samtidigt som KBS Guy Hayward blir bolagets globala vd.

– Det känns oerhört spännande att vi nu tar ytterligare ett stort kliv ut i världen. Jobben vi gör här i Sverige kommer fortsatt spela en mycket viktig roll för Forsman & Bodenfors. Det var här vi grundades för över 30 år sedan och det är här vårt unika arbetssätt tog form, utan hierarkier och med uppgiften som enda chef, säger Silla Levin i en kommentar.

ANNONS

Guy Hayward:

– Som marknadsförare ska man inte behöva välja mellan byråer som är antingen kreativa, tech-inriktade eller strategiska. Det nya Forsman & Bodenfors kombinerar allt detta på ett unikt sätt, som även gör det möjligt att både attrahera och behålla de största talangerna i branschen. Vi är övertygade om att blandningen av kreativitet, tech, media och data kommer vara ett framgångsrecept för både nuvarande och potentiella kunder.

Platt organisation

Forsman & Bodenfors platta organisationsstruktur ska prägla det nya globala bolaget.

– Vi har sökt länge efter rätt väg att få ut Forsman & Bodenfors och vårt sätt att jobba i världen. I KBS har vi hittat en partner som kompletterar oss på helt rätt sätt, med teknisk innovation och tjänsteutveckling, säger Anna Qvennerstedt, global ordförande för det nya Forsman & Bodenfors, i ett uttalande.

Den nya byrån kommer att omfatta drygt 700 personer på åtta kontor i Göteborg, Stockholm, New York, London, Montreal, Toronto, Shanghai och Singapore.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS