Ford avbryter tillfälligt produktionen i Europa. Arkivbild.
Ford avbryter tillfälligt produktionen i Europa. Arkivbild. Bild: David Zalubowski/TT

Ford avbryter produktion i Europa

ANNONS

Ford Motor Company avbryter tillfälligt produktionen av fordon och motorer vid sina största anläggningar i Europa, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Produktionsstoppet som omfattar fabriker i flera länder väntas pågå i flera veckor och gäller från och med torsdag. Tre fabriksarbetare i Spanien bekräftades under helgen vara smittade av coronavirus.

"Den åtgärd som Ford i Europa nu genomför är till följd av Världshälsoorganisationens utnämning av Europa som det nya epicentret för coronavirusepidemin där antalet rapporterade fall av infektionen har växt markant under de senaste dagarna och förväntas fortsätta att öka snabbt", står det i pressmeddelandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS