Petades otippat.
Petades otippat. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Fingerprint och Bilia petades från indexet

Nasdaqs översyn av indexet OMX Stockholm Benchmark har resulterat i ommöblering. Sex aktier har tagits bort, bland dem Fingerprint Cards och Bilia.

ANNONS
|

Det framkom i ett pressmeddelande från Nasdaq på måndagen.

Förutom petningen av Göteborgsföretagen Fingerprint, som enligt expertisen var otippad, och Bilia, så tas även aktier från Klövern, Lundbergs, Medicover och Thule bort från indexet vid den halvårsvisa översynen.

Tio aktier läggs till, enligt pressmeddelandet: Göteborgsbaserade Latour, Epiroc, (serie A och B) Saab, Sagax, Sectra, Skistar, Stora Enso Tethys Oil och Veoneer.

OMX Stockholm Benchmark-Indexet (OMXSB) består av Stockholmsbörsens 80 till 100 största och mest omsatta aktieslag.

Nasdaqs halvårvisa indexrevideringar brukar kunna ge avtryck i aktiekurserna för bolagen som berörs. En analys som SEB släppte under 2017, av de 15 senaste revideringarna av indexet, visade att de aktier som inkluderats utklassat dem som petats med drygt 16 procentenheter fram till att ändringarna verkställts.

ANNONS

Förändringarna börjar gälla den 3 december.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS