Skanska i Göteborg flyttar till egna kontorsskrapan Citygate.
Skanska i Göteborg flyttar till egna kontorsskrapan Citygate. Bild: Sanna Tedeborg/Skanska

Byggjätte flyttar in i sin egen kontorsskrapa

På tisdagen meddelade byggjätten Skanska att man tecknat ett nytt hyresavtal med den egna Göteborgsverksamheten. Under sommaren 2022 kommer verksamheten flytta in i Skanskas egna kontorsprojekt Citygate i Gårda.
– Det känns extra roligt eftersom det här är ett sådant gigantiskt projekt, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter i Göteborg.

ANNONS
|

Kontorsskrapan ska bli 144 meter hög, och med sina 36 våningar blir Citygate dessutom Nordens högsta kontorsbyggnad och Göteborgs näst högsta skyskrapa.

Trots coronakrisen har bygget av det nya landmärket pågått i oförändrad takt under årets första sju månader.

LÄS MER:Citygate – skyskrapan som hamnat i Karlatornets skugga

LÄS MER:Här är Göteborgs nya skyskrapeområden

Nu har Skanska, byggjätten bakom kontorsprojektet, tecknat ett hyresavtal med den egna Göteborgsverksamheten om att flytta in på drygt 5 300 kvadratmeter av skyskrapans totala yta på 42 000 kvadratmeter.

”En självklarhet”

– Det är den verksamheten som i dag är belägen i Gårda som flyttar ett stenkast bort. Jag kan tycka att det är en självklarhet att Skanska ska sitta i egenutvecklade kontorsprojekt. Det fungerar inte alltid tidsmässigt eftersom vi ofta skriver långa avtal, men de här gången var det rätt tajmingmässigt, säger Mats Dynevik på Skanska i Göteborg.

ANNONS

Hyresavtalet som nu har tecknats gäller i tio år.

– Det känns extra roligt eftersom det här är ett sådant gigantiskt projekt som saknar motstycke. Det här är verkligen någonting som kommer sticka ut på alla sätt och vis, säger Mats Dynevik.

Utöver Skanska är it-företaget Visma och lunchrestaurangsföretaget Compass Group färdiga hyresgäster. Uthyrningsgraden för kontorsskrapan är i dagsläget cirka 20 procent.

LÄS MER:Nu startar bygget av Citygate – Nordens högsta kontorsbyggnad

LÄS MER:Här står Karlatornet redan klart – i flygsimuleringsspelet

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS