Tomas Brunegård.
Tomas Brunegård.

Brunegård slutar som Stampens vd

ANNONS
|

Enligt Lennart Hörling finns det ett avtal mellan Tomas Brunegård och Stampens huvudägare Peter Hjörne som gör att han kan lämna posten som vd efter det att han fyllt 50. Och det gör han i sommar.

- Vi har redan inlett processen med att hitta en ny koncernchef. Tomas Brunegård kommer dock även i fortsättningen att vara verksam inom Stampen. Tanken är att han ska ersätta mig som styrelseordförande när jag fyller 70 år, vilket jag gör nästa sommar, säger Lennart Hörling.

Lennart Hörling ser ingen större dramatik i Brunegårds avgång.

- Arbetet med att hitta en ersättare är som sagt redan i gång. Och jag är övertygad om att vi kommer att hitta en lämplig kandidat.

ANNONS

Någon exakt tidpunkt för när Tomas Brunegård lämnar vd-posten är ännu inte klar.

- Jag tror inte att Tomas Brunegårds avgång som vd kommer att få några större konsekvenser, vare sig för bolaget eller de tidningar som ingår i koncernen. Och han kommer att vara verksam inom Stampen även i fortsättningen, säger Lennart Hörling.

Tomas Brunegård skriver i en kommentar till beskedet:

"Jag har länge haft en plan att sluta som koncernchef på Stampen vid 50-årsåldern. Den tiden närmar sig nu och vi har därför inlett en process för att söka min efterträdare. Jag har gjort upp med Stampens huvudägare Peter Hjörne om att fortsätta på Stampen på halvtid som styrelsen ordförande när Lennart Hörling planenligt avgår vid årsstämman 2013. Jag kommer också att ha ett antal externa uppdrag."

Tomas Brunegård har varit vd för Stampen sedan 2005. Han kom 1996 som vd till GP-koncernen, en företagsgrupp som 2005 omvandlades till Stampen 2005.

Bland externa uppdrag kan nämnas att han är vice ordförande i World Association of Newspapers. Han skall nu enligt uppgift kandidera till posten som ordförande för organisationen.

ANNONS