Personal vid ett sjukhus i sydkoreanska Daegu där många personer har smittats av det nya coronaviruset.
Personal vid ett sjukhus i sydkoreanska Daegu där många personer har smittats av det nya coronaviruset. Bild: Kim Hyun-Tae/AP/TT

Kinabörser lyfter efter stimulansåtgärder

ANNONS

Börserna i Shanghai och Hongkong lyfte i den sena handeln sedan den kinesiska centralbanken lovat stödåtgärder för att hålla den kinesiska ekonomin flytande under coronaepidemin som slagit hårt mot många företag.

Hongkongbörsens ledande index stängde 0,3 procent högre medan Shanghaibörsens kompositindex steg med 0,1 procent. Den kinesiska centralbanken lovar att skjuta till likvida medel och sänker bankernas kapitalkrav så att de kan låna ut mer.

I övrigt var det fortsatt branta börsfall. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde 2,1 procent ner.

Även börserna i Taiwan och Sydkorea faller ytterligare, ner drygt en procent vardera. I Sydkorea blev aktiemarknaden besviken på en utebliven räntesänkning från centralbanken.

ANNONS

– Vi tror fortfarande att Sydkoreas centralbank kommer att svara på den här pandemichocken, men på ett reaktivt sätt snarare än förebyggande, säger Ma Tieying vid storbanken DBS.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS