Bilia ökar vinsten till rekordnivåer

Försäljningen av begagnade bilar och servicedelen är huvudskäl till att Bilia levererar ett rekordresultat för tredje kvartalet.

ANNONS
|

Bilhandlarföretaget Bilia går fortsatt starkt. Även om försäljningen dippat till 6,1 miljarder kronor för årets tredje kvartal (6,3 vid samma period i fjol) så redovisar Göteborgsbolaget ett operativt rörelseresultat på 221 miljoner kronor – en ökning med 21 miljoner mot tredje kvartalet 2017.

LÄS MER:Upp till bevis för Göteborgsbolagen

Den operativa rörelsemarginalen uppgår till 3,6 procent, ett lyft med 0,4 procentenheter.

Bolaget är diversifierat i två delar. Den ena, bilaffären, redovisar ett högre resultat i år. Huvudanledningen till det är att försäljningen av begagnade bilar går fortsatt starkt. Den andra delen, service, redovisar också ett resultat som var högre än föregående år.

Samtliga marknader visar positiva siffror, med undantag för Tyskland där det är "en utmaning lönsamhetsmässigt". Rörelseresultatet där uppgår för det tredje kvartalet till minus sju miljoner kronor.

ANNONS

– Leveranserna av nya bilar var betydligt färre jämfört med föregående år. Orderstocken ökade dock under det tredje kvartalet. Satsning på begagnade bilar under namnet Netbil Begagnade bilar utgör nära hälften av antalet bilar som vi säljer i vår bilaffär, skriver Bilias vd Per Avander i en kommentar.

Tidigare i veckan meddelade Bilia att man kommer att öppna sju nya anläggningar för begagnade bilar i Sverige och Norge.

LÄS MER:Här är utmaningarna som väntar Bilia

ANNONS