Balders vd Erik Selin.
Balders vd Erik Selin. Bild: Olof Ohlsson

Balder köper del av norskt miljardbolag

Fastighetsjätten Balder köper 50 procent av det norska bolaget Anthon B Nilsen Eiendom. Marknadsvärdet för fastigheterna som ingår i köpet är värda omkring tre miljarder norska kronor.
– Det är positivt på många sätt och vis, säger Balders vd Erik Selin.

ANNONS
|

Balder, med huvudkontor i Göteborg, är noterat på Stockholmsbörsen och äger såväl kommersiella fastigheter som bostäder.

Nu meddelar bolaget att man köper 50 procent av det norska bostadsbolaget Anthon B Nilsen Eiendom.

– Det är ett bra bolag med väldigt fina personer som jag gillar och som är väldigt duktiga. Det är roligt att jobba med människor man tycker om, så det är positivt på många sätt och vis, säger Balders Erik Selin.

”Tuffare konkurrens”

Han menar att Balder hittills inte har hittat rätt lösning för att etablera sig med tyngd på den norska marknaden.

LÄS MER:Efter insidermisstankarna: Toppchef i Balder lämnar

LÄS MER:Insidermisstänkt Baldertopp lämnar Collector

– Vi är väldigt små i Norge jämfört med i till exempel Finland och Danmark, där vi bygger jättemycket. Det är tuffare konkurrens i Norge, säger Erik Selin.

ANNONS

Så sent som i början av september gick Erik Selin, vd för fastighetsjätten, in som delägare i det Göteborgska språkresebolaget STS Education.

LÄS MER:Beskedet: Erik Selin går in som ägare i klassiska resebolaget

Äger fastigheter i Oslo

Genom investeringen i det norska fastighetsbolaget, som äger fastigheter för tre miljarder norska kronor, hoppas han på ytterligare investeringsmöjligheter i framtiden.

– Att köpa halva bolaget en bra investering och sedan kan vi genom dem hitta ytterligare investeringar. Det finns bara möjligheter, säger han.

Anthon B Nilsen Eiendom äger fastigheter i Oslo och på Lahaugmoen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS