Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Ekholm räddade poäng

Ännu en rysare för Kungälv slutade med en poäng – och hoppet om slutspel lever. – Ena matchen studsar det hit, andra matchen studsar det dit, säger tvåmålsskytten Axel Ekholm efter 3–3 mot Edsbyn.

När Kungälv spelar bandy blir det jämnt – oavsett vilka de möter. Efter stopptidssegern mot Vetlanda har Ari Holopainens gäng åkt på två raka uddamålsförluster. I går såg det ut att bli en tredje – men Axel Ekholm slog in kvitteringen fyra minuter in på stopptiden.

– På ett sätt känns det surt för jag tycker att det var spel mot ett mål i den andra halvleken. Men vi får ju in 3–3 i alla fall, och det finns väl nån slags glädje i det, säger 20-åringen.

Edsbyn kom till Skarpe Nord med ett väl samlat försvar som Kungälv hade svårt att passera. Gästerna tog också ledningen med både 1–0 och 2–0 innan hemmalaget fick sin första boll i mål efter 69 minuter. Det var lagkaptenen Mathias Johansson som drog in ett frislag hårt, lågt, intill första stolpen.

Med drygt tio minuter kvar av matchen kom också kvitteringen till 2–2 genom Axel Ekholm – och Kungälv såg ut att gå för seger.

I stället kom kallduschen i den 89:e: Edsbyn vände på spelet efter en hörna och tog ledningen med 3–2.

– Det kändes orättvist, säger Axel Ekholm – som dock fick sista ordet.

För precis när stopptiden led mot sitt slut lyckades han ta vara på en rörig situation och smacka in den viktiga kvitteringen. Resultatet innebär att Kungälv fortfarande är fem poäng efter just Edsbyn – laget man måste passera för att gå till slutspel.

– Jag har inte så bra koll på tabellen. Men vi har väl en bit upp till slutspel och en bit ner till kvalspel, säger han.

Det är en bra sammanfattning. Mycket tyder just nu på att Kungälv hamnar i det ingenmansland som innebär att säsongen tar slut efter seriespelet. Men som sagt, kan Kungälv spurta hem rejält med poäng de sista sex matcherna – samtidigt som Edsbyn tappar formen – så kan det bli slutspel.

– Vi tänker inte så mycket på det just nu, faktiskt. Ena matchen studsar det hit, andra matchen studsar det dit och det gäller att få med sig så många studsar som möjligt, säger Ekholm.

Han hade mer än målen att fira, eftersom han just blivit uttagen till U21-landslaget.

– Det betyder mycket för självförtroendet och det är en sån sak som kanske gör att jag hänger två i dag. Det är ju typiska målskyttsmål jag gör, och det har jag inte riktigt gjort tidigare. Jag har inte haft det där flytet.

I nästa omgång väntar Vänersborg på bortaplan.

Mest läst