Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Efter samtal med Zlatan - Hamrén förlänger

Tolv dagar sorgearbete och ett samtal med Zlatan Ibrahimovic. Erik Hamrén har bestämt sig för ytterligare två år som förbundskapten. Minst. – Nu är det färdigsörjt, jag känner ett stort sug att fortsätta, säger Hamrén.

Fotbollsförbundet var väldigt tydligt direkt efter förlustmatchen i play off mot Portugal att Erik Hamrén var rätt person att leda landslaget.
– Tyskland är rankat tvåa världen, vi kommer tvåa i gruppen, tar play off-platsen och där levde drömmen väldigt länge, förklarade förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


Erik Hamrén åkte hem till Mölnlycke och sörjde i tolv dagar innan han i söndags bestämde sig för att vara förbundskapten är det bästa alternativet.
– Jag har haft en del motgångar under mina 30 år som tränare, men det här är det värsta jag varit med om. Det var tolv mycket jobbiga dagar. Alla som har en dröm och en stark tro att klara av något och det inte blir så, vet hur besvikelsen man blir.


Nu är den inledande målsättningen att ta Sverige till EM i Frankrike 2016. Det handlar om 23 platser (Frankrike direktkvalificerat) och lottningen äger rum den 23 februari.
– Jag vill ta en medalj med landslaget. Vi tog oss till EM 2012, men tog oss inte ens vidare från gruppen. Nu missade vi slutspelet helt.


Erik Hamrén har inte pratat med några spelare ännu, förutom lagkaptenen.
– Jag och Zlatan har haft en dialog och han är motiverad att fortsätta. Nu skall jag prata med hela ledarteamet och de spelare som i media uttryckt en tveksamhet.


Har du haft några förfrågningar under tiden du funderat på din framtid?

– Lösa förfrågningar, men jag har haft fokus på landslaget i första hand.


Det har varit en del diskussioner om assisterande förbundskaptener, hur ser du på det?
– Det är jag som tar beslut och vad som är nödvändigt och inte. Jag har haft två, fast de kallas scouter, men det som Peter Wettergren och Reine Almqvist har gjort har jag trivts med, säger Erik Hamrén.

Mest läst