Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Kristoffer Svensson.

Efter nya attacken - skandalkomikern avbokas

Komikern K. Svensson är tillbaka med ny show - och en ny attack. Efter att han kallat DN Kultur för "horor" väljer nu 2Lång i Göteborg att avboka honom.

För drygt två månader sedan stormade det kring komikern Kristoffer ”Kringlan” Svensson, som i dag uppträder under namnet K. Svensson. Efter att han riktat hotelser och grova ord mot recensenten Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg åkte han ut i kylan.

Flera av hans uppdragsgivare, som Sveriges radio, Aftonbladet och Rabén & Sjögren, bröt med honom.

Nu är han tillbaka med en ny stand up-show med namnet Persona non grata, skriver DN. Showen startar på Bonden bar i Stockholm och sedan ges den i Göteborg, Växjö och Malmö. I Göteborg var två föreställningar inplanerade på 2Lång, den 1 och 2 april.

Men nu väljer scenen 2Lång i Göteborg att avboka komikern. I ett mejl skriver en av delägarna:
"Det är vår fasta övertygelse att alla personer är värda en andra chans. Därför gjorde vi ett val att låta Kristoffer Svensson boka in sig på våran scen. Vi har aldrig och kommer heller aldrig stå bakom de uttalanden som K. Svensson gjort."

Mejlet fortsätter:
"K. Svenssons uttalande idag på Twitter visar på att hans misstag inte haft den reflekterande effekt på honom som hans tidigare ursäkter har gett löfte om. Vi har därför valt att avboka hans show hos oss i vår. Vi önskar honom lycka till på en annan scen."

Hur det blir på de andra bokade föreställningarna är oklart.

Läs mer: Kan "Kringlan" vara rolig igen?

Humorgruppen "Alla mina kamrater" lägger ned

"Kringlan" petas från romanprojekt

Efter att DN kontaktat Bonden bar i Stockholm och 2Lång i Göteborg och ställt frågor gick K. Svensson till hård attack på Twitter. ”Hororna på DN Kultur ringde upp ägaren av Bonden bar o frågade hur dom ställer sig till att jag uppträder där. FU” skriver han.

På föreställningens sajt står bland annat: "K. Svensson är (mycket ojämn och humörstyrd, men i sina bästa stunder) landets främsta standupkomiker. Hans humor är vulgär och i total avsaknad av finess."

Där meddelas också att han inte har några planer på att i föreställningen "försvara sig, förklara sig eller be om förlåtelse".

Mest läst