Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Edlund om Andersson: En jättestark kandidat

IFK Göteborgs assisterande tränare Magnus Edlund känner valberedningens ordförandeförslag Frank Andersson väl. – Vi var väl åtminstone tolv år tillsammans i Gunnilse, säger Edlund.

På tisdagen meddelade IFK Göteborgs valberedning att den föreslår Frank Andersson, nuvarande ordförande i Gunnilse IS, som ny ordförande i Blåvitt. Ett förslag som mottags med glada miner av Magnus Edlund.

– Han är en jättestark kandidat. Han har varit ordförande i Gunnilse i 20 år, han har varit toppolitiker, både på lokal och regional nivå. Ett jättebra val, säger Edlund och öser beröm över Frank Andersson.

– Det är en bra person. Ödmjuk, bra med folk. Klarar av att bära både träningsoverall och kostym. Jag tror att han som profil passar väldigt bra in i Göteborg.

Vad kan han bidra med?

– Hans erfarenhet av att jobba i medlemsstyrda föreningar. Samtidigt har han erfarenhet från näringsliv och kommunpolitik. En skicklig förhandlare, duktig på att delegera till folk som är duktiga. Han är en bra lagspelare, men också tydlig med att det är han som är ordförande.

Hur tror du att han kommer förändra IFK?

– Jag tror att det är viktigt att vi får lite lugn och ro nu, för att få ihop styrkorna. Att sporten, marknadsdelen och hela kansliet känner att nu är det det här vi skall jobba mot. Det tror jag Frank är helt rätt person att göra. Med sitt lugn. Jag ser med stor tillförsikt på att han kommer in – om han nu blir vald. Det är viktigt att tillägga.

Vilken är hans främsta egenskap?

– Han är bra på att lyssna. Han samlar in mycket information innan han tar beslut. Han är också bra på att kommunicera med de han jobbar med. Han har alltid känts nära. Det tror jag är en viktig del, att vara synlig. Särskilt nu när det har varit lite jobbigt. Jag tycker också att han stod kvar när det blåste som bara den med spelskandalen.

Vad betyder det för Gunnilse?

– Ett stort avbräck. Han har varit 20 år i Gunnilse. Men de har många duktiga ledare kvar. Inget är för evigt, säger Magnus Edlund.

Mest läst