Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
7

Eckermann nära fullträff: "Surt"

Det såg så bra ut, så länge – men så kom rivningen som krossade Henrik von Eckermanns förhoppningar.– När man gått en så lång väg och en jäkla bom ska trilla, då är det surt, säger svensken.

Han är i år ensam svensk i hästhoppningens världscupfinal i Scandinavium. Efter fredagens 13:e plats krävdes i går en fullträff för att von Eckermann skulle ha en chans att utmana om en pallplats när tävlingen avgörs på måndagen.

Och det var nära.

Eckermann och hans Giljandro såg ut att ha ful kontroll över både bana och hinder – ända fram till det näst sista. Ekipaget kom för nära, och Giljandro slog frambenen i bommen. När von Eckermann mötte pressen efteråt lyste besvikelsen ur ögonen.

– Nu har jag väl lugnat ner mig lite, men precis efteråt är man ju eld och lågor. Det är klart att det är irriterande när man vet hur mycket arbete som ligger bakom.

Henrik von Eckermann ligger inför måndagens finalpass på en 13:e plats, och han tvingas bära med sig nio fel in i slutrundan. Möjligheter att klättra finns dock – frågan är bara hur mycket.

– Går det bra så kan jag komma topp tio, men topp tre är kört nu. De där framme är så starka, säger von Eckermann.

Gårdagans vinnare blev tyske Christian Ahlmann, som var felfri i grundomgången och snabbast i tidshoppningen.

– Jag har en väldigt snabb häst, en otrolig häst. Det var min enda chans att förbättra min position, så jag hade inget annat val. Jag försökte sätta press på mina kollegor, och det funkade ju, säger Ahlmann, som hade en misslyckad fredag.

I sammandraget är det nu schweizaren Steve Guerdat som ligger i topp. Men von Eckermann tror på mer på tyske Marcus Ehning – som kan bli historisk genom att vinna sin fjärde världscupfinal.

– Det skulle inte förvåna mig, han har den perfekta kontrollen på sin häst, säger svensken.

Ehning själv hyllade sin häst Cornado, som han redan för fem år sedan vann en världscuptävling med.

– Det finns inga hemligheter. Man behöver en riktig Ferrari som honom, då blir det lite enklare.

På söndagen avgörs finalen av dressyr – med svenskarna Tinne Vilhelmson-Silvén och Patrik Kittel i toppstriden.

Dessutom finns i under söndagen tillfälle att se stora delar av den svenska hoppeliten i tävlingen Gothenburg Trophy. Där ska bland annat Rolf Göran Bengtsson rida – hans allra sista show med stjärnhästen Casall Ask.

Även Henrik von Eckermann kommer att ställa upp då, liksom det kanske största OS-hoppet Peder Fredricson.

Mest läst