Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
DSC00541

E-sporttävling med 20 000 tittare i Göteborg

Spelet Super Smash Bros är en klassiker för många. I helgen samlas över 650 spelare i Eriksbergshallen när e-sportturneringen Beast 6 anordnas. – Jag älskar det här spelet, säger arrangören Alexander Gabrielsson.

Under helgen fylls Eriksbergshallen av Super Smash Bros-frälsta spelare från över 50 länder. Turneringar i det något annorlunda fightingspelet Super Smash Bros hålls både två mot två och en mot en. Och via stream följer en stor publik evenemanget. Tittarsnittet ligger på 20 000 tittare, och toppar på cirka 40 000 tittare.

– Allt har gått bra hittills. Det är en skön gemenskap här och det är roligt att träffa alla och spela bredvid varandra, för det här spelet är inte så lätt att spela online, säger Alexander Gabrielsson som är med och arrangerar tävlingen.

På plats i Göteborg finns också den inofficiella världsmästaren i spelet, göteborgaren Adam "Almara" Lindgren.

Han har vunnit två av de största tävlingarna i världen och toppar spelets officiella rankinglista. Under lördagen pågår gruppspel och under söndagen avgörs de heta finalerna.

– Alla våra stora svenskar har tagit sig igenom gruppspelet som förväntat, säger Alexander Gabrielsson.

Tävlingen Beast 6 har växt de senaste åren. Från att för några år sedan engagerat cirka 200 personer tittar nu tiotusentals spelintresserade på tävlingen via nätet.

– Jag älskar det här spelet. Det har mer frihet än många andra fightingspel, säger Alexander Gabrielsson.

Mest läst