Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
sy3c246d.jpg

Dussin gripna för terrorplaner

Brittisk polis har gripit tolv personer misstänkta för att ha planerat storskaliga terrorhandlingar. Gripandena följde på razzior runt om i landet, enligt polisen som nu genomsöker deras hem.

-Det här är en storskalig, planerad och underrättelseledd operation med flera styrkor inblandade, sade John Yates, chef för polisens antiterror-bevakning.

Polisen i West Midlands meddelade att de gripit fem män från Cardiff i Wales, fyra från Stoke i centrala England och tre från London.

De gripna är alla mellan 17 och 28 år och greps av obeväpnade poliser vid sextiden i morse svensk tid.

-De har alla anhållits misstänkta för beställning, förberedelse eller anstiftan till terrordåd i Storbritannien, sade en talesperson.

Exakt vilken typ av brott det rör sig om ville han dock inte uttala sig om.

-Operationen är i ett tidigt skede så vi kan inte vid det här laget berätta i detalj om de misstänkta brotten. Däremot anser jag att det var nödvändigt att ingripa i det här skedet för att garantera den allmänna säkerheten, sade Yates.

Risken för terrordåd i Storbritannien är "allvarlig". Landets terrorberedskap ligger på näst högsta nivå på den femgradiga skalan, att jämföra med Sveriges som i oktober höjdes från nivå två till tre.

"Det här betyder att en terroristattack är mycket trolig," uppger Storbritanniens inrikesdepartement.

De tolv män som greps vid flera gryningsräder i dag hålls på en polisstation i centrala London medan deras hem och ett fåtal andra platser genomsöks av polisen.

Mest läst