Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sy3c246d.jpg

Dussin gripna för terrorplaner

Brittisk polis har gripit tolv personer misstänkta för att ha planerat storskaliga terrorhandlingar. Gripandena följde på razzior runt om i landet, enligt polisen som nu genomsöker deras hem.

-Det här är en storskalig, planerad och underrättelseledd operation med flera styrkor inblandade, sade John Yates, chef för polisens antiterror-bevakning.

Polisen i West Midlands meddelade att de gripit fem män från Cardiff i Wales, fyra från Stoke i centrala England och tre från London.

De gripna är alla mellan 17 och 28 år och greps av obeväpnade poliser vid sextiden i morse svensk tid.

-De har alla anhållits misstänkta för beställning, förberedelse eller anstiftan till terrordåd i Storbritannien, sade en talesperson.

Exakt vilken typ av brott det rör sig om ville han dock inte uttala sig om.

-Operationen är i ett tidigt skede så vi kan inte vid det här laget berätta i detalj om de misstänkta brotten. Däremot anser jag att det var nödvändigt att ingripa i det här skedet för att garantera den allmänna säkerheten, sade Yates.

Risken för terrordåd i Storbritannien är "allvarlig". Landets terrorberedskap ligger på näst högsta nivå på den femgradiga skalan, att jämföra med Sveriges som i oktober höjdes från nivå två till tre.

"Det här betyder att en terroristattack är mycket trolig," uppger Storbritanniens inrikesdepartement.

De tolv män som greps vid flera gryningsräder i dag hålls på en polisstation i centrala London medan deras hem och ett fåtal andra platser genomsöks av polisen.

Mest läst