Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Dum & Dummare 2

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

komedi

komedi

Dum & dummare 2

Regi: Bobby & Peter Farrelly

Med: Jim Carrey, Jeff Daniels, Rachel Melvin, Rob Riggle m fl

USA 2014 (110 min)

Det har gått tjugo år sedan Dum & Dummare hade premiär och av förhandssnacket att döma har tydligen en hel värld obegripligt nog väntat andäktigt på uppföljaren (trailern hade 24 miljoner visningar bara under första veckan).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Som manusförfattare till denna tvåa står sex män angivna vilket är högst besynnerligt av två skäl: Dels hur så många människor kan misslyckas med att producera mer än ett halvkul skämt (som inbegriper att Harry och Lloyd hamnar på fel adress), dels hur de inte skäms ögonen ur sig för att figurera med namn helt öppet.

Lloyd (Carrey) får besök av Harry (Daniels) på det mentalsjukhus han varit patient under de senaste tjugo åren, något som snart i själva verket visar sig vara ett extremt uthålligt practical joke från Lloyds sida. Harry tar med sig Lloyd från institutionen och tillsammans ger de sig ut på jakt efter den vuxna dotter Harry just fått veta att han har, särskilt passande då han är i akut behov av en ny njure och således tänker slå två flugor i en smäll - familjereunion och transplantation i ett.

Det blir en roadmovie som kantas av idel misogyna, fördomsfulla och allmänt genomtråkiga skämt i nivå med att döpa en av karaktärerna till Fraida Felcher. Googla Felching så får ni en uppfattning om hur sköj de sex haft det under sina spånmöten.