Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Matt Duchene i Modo-målvakten Bernhard Starkbaums bur.

Duchene: "Det är som en country club"

Nu kräver storstjärnan skärpning i leden. – Det är som en country club här ibland, säger Matt Duchene.

Efter svaga 0–2 hemma mot Modo blev Frölundaspelarna utbuade efter slutsignalen i Scandinavium. Direkt efter matchen stängde spelarna in sig i omklädningsrummet och tog ett ordentligt snack.

– Vi var okej i första perioden men resten är fruktansvärt dåligt. Det är inte bara att dra på sig matchtröjan och ett par skridskor och köra. Vi har mycket att göra för att det här ska bli bättre, säger Matt Duchene.

NHL-stjärnan har kommit in i laget som en produktiv offensiv kraft. Men i går fick han precis som resten av laget inte ut ett jota på isen.

– Det är otroligt frustrerande. Vi har potential men får inte ut någonting. När vi möter lag som HV 71 spelar vi bra men nu möter vi ett lag som Modo, en viktig match mot ett lag som ligger nära oss i tabellen, säger han och fortsätter:

– En sådan här match borde vi förbereda oss för flera dagar i förväg. Det är inte bara att dra på sig skridskorna och köra, säger han.

Det är det som är mest frustrerande menar han. Att Frölunda KAN spela bra. Och förbereda sig bra för den delen. Som mot HV förra helgen och mot de andra topplagen.

Har ni svårt med motivationen mot ett lag längre ner i tabellen?

– Jag är ny i Göteborg och vet inte hur förväntningarna är ställda. Men om det är att vi ska vara ett topplag så uppträder vi absolut inte så, säger Matt Duchene som förväntar sig betydligt mer på många olika plan.

– Vi måste träna hårdare. Det är som en country club här ibland, säger han och utvecklar:

– Om jag har tränat på morgonen så borde jag behöva vila resten av dagen. Det är för mycket tramsande på träningarna. Det här är vårt jobb. Det är vad vi får betalt för att göra.

Frölundatränaren Kenta Johansson var minst lika missnöjd efter förlusten.

– Vi inser inte att vi inte är ett topplag. Vi är på undre halvan och vi måste inse det annars kommer det gå dåligt. Vi går och väntar på att någon annan ska göra det. Vi vinner skotten med 33-17 men det är missvisande, vi skapar inte speciellt många chanser, säger han.

Mest läst