Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Dubbelt tung förlust för Frölunda

Frölunda hade en tung eftermiddag i Skåne. Försvarsmisstag kostade alla poäng mot Rögle dessutom tvingades Oscar Fantenberg lämna matchen efter en otäck smäll mot huvudet. – Vi gör jättestora misstag tyvärr, säger Roger Rönnberg till C More.

Det började tungt för Frölunda i Ängelholm. Efter bara sju minuter smällde Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes ihop utanför Frölundas zon. Det utnyttjade Ludvig Rensfeldt som fick öppen gatan fram och kunde lägga in ledningsmålet bakom Lasse Johansson.

Tio minuter senare var det dags igen. Ett passivt Frölunda tappade bort Ludvig Rensfeldt som bröt in från kanten och satte sitt och Rögles andra mål.

– Det är ett par riktiga försvarsmissar så har de två mål, sa Joel Lundqvist till C More efter den första perioden.

I mittperioden kom Frölunda ut som ett nytt lag. Man satte rejält tryck på Rögle och fick utdelning tidigt. Efter 4.48 skickade Elias Fälth in ett handledsskott från blå bakom en skymd Lars Volden.

Efter halva perioden kvitterade Artturi Lehkonen när han höll sig framför offensivt mål och styrde in Nicklas Lasus delikata passning.

Men efter kvitteringen föll Frölunda ihop. Gästerna åkte på en utvisning för att ha varit för många spelare på isen. Det utnyttjade Rögle som på nytt tog ledningen, den gången av Jason Smotherman.

Dessutom tvingades Oscar Fantenberg lämna matchen efter att han tacklats in med huvudet före i sargen.

Med tre minuter kvar av perioden slarvade Frölunda på nytt i mittzonen. Tre man klarade in av att få ordning på pucken som i stället snappades upp av Ludvig Rensfeldt. Fri från vänster tekningscirkel kunde Rensfeldt trycka in sitt tredje mål i matchen.

– Vi gör en bra första halva på perioden och tar igen ledning. Sedan spelar vi inte lika fokuserat sista tio och de tar vara på sina chanser. Första tio är okej, sista tio är inte okej, sa Nicklas Lasu till C More efter andra perioden.

Inför den sista perioden valde Frölunda att byta målvakt och låta Johan Gustafsson ersätta Lasse Johansson.

Indians gjorde vad man kunde för att trycka på och fick utdelning i mitten av perioden när Ryan Lasch styrde in ett skott från Patrik Carlsson till 3-4.

Men när jakten inletts åkte Jacob Larsson på två minuter för interference. Då satte Rögle sitt femte mål i matchen när Sebastian Wännström i powerplay sköt ett skott som gick mellan benen på Gustafsson och gled in via stolpen.

Det blev den definitiva spiken i kistan för Frölunda som fick lämna Ängelholm poänglösa efter att Jason Smotherman sista målet i tom bur.

– De har mycket högre koncetration än oss. Vi gör jättestora misstag tyvärr. Vi tar dåliga utvisningar, vi tappar pucken på fel ställen, vi slarvar bort ett powerplay, säger Roger Rönnberg till C More.

– Jag vill höra med killarna vad det säger om hur det här kan ske för det finns nog ingen i Frölunda i dag, varken spelare, ledare, fans eller sponsorer som tycker det här är bra, fortsätter han.

Frölunda förslut innebar att Skellefteå övertog serieledningen. Chans till revansch för Indians finns dock redan i morgon när man möter Rögle på nytt, då i Scandinavium.

Mest läst