Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Dubbel för historiskt Sävehof

SM-guld till Sävehof, igen, och tränaren Magnus Johansson sammanfattande den inte helt välspelade finalen klockrent: – "Bella" visar vägen och vi gav oss aldrig.

Slutet av den första halvleken i den SM-final som dittills inte alls varit bra. Sävehofs Isabelle Gulldén kliver av plan, har märkbart ont och återkommer inte i spel.
– Lillfingret gick ur led. Vi drog det rätt, på med en massa is och så tejpade vi, förklarar 20-åringen som inte alls var särskilt säker på om det skulle bli mer spel i Malmö arena.
– Jag passade lite med Hanna Fogelström i halvtid och trodde inte det skulle gå, men då sa Magnus till mig att jag skulle bita ihop och då gjorde jag det. Det gjorde ont ibland, men adrenalinet tog väl över. Det var bara att köra.

Orolig i det läget, Magnus Johansson?

– Nja, vi är vana vid att spela med mycket folk, men det är klart att "Bella" är viktig för oss. Och jag tror det var bra för henne att hon fick annat att tänka på. Hon kände sig pressad i första halvlek.

Isabelle?
– Kanske. Jag hade en konstig känsla innan matchen, som om jag inte var med, men den släppte efter skadan.
Och det visade sig oerhört viktigt för IK Sävehof. Femålsledningen i halvtid (15–10) krympte nämligen snabbt i början av den andra halvleken och efter tio minuter såg det ut som om Skövde HF vänt eller i vart fall gjort match av det igen.
– Jag var aldrig orolig. Det får jag inte vara. Och vi gör det vi har bestämt oss för att göra, säger Sävehof-målvakten Cecilia Grubbström som inte bara svarade upp på kollegan i motståndarmålet, Lisa Karlssons, utmaning utan också stängde när det som bäst behövdes och efter slutsignal kunde tysta alla de (och det var ganska många) som inför finalen trott på Skövde som segrare.
– Det där var extra tändvätska för oss och vi är värda den här segern. Underbart, jublar Grubbström innan hon försvinner in till sina guldfirande lagkamrater i ett stimmigt omklädningsrum.

För Skövde HF var det här fjärde finalförlusten på fem år mot just IK Sävehof och att den sved gick inte att ta miste på.
– Jag känner bara tomhet. Vi gör alldeles för många tekniska fel, kanske var det lite nerver, försöker Angelica Wallén, skakar på huvudet, och säger så här om framtiden – Skövdestjärnan har ju placerats i finalmotståndet Sävehof nästa säsong.
– Jag skall ta ett beslut så fort som möjligt, förmodligen i nästa vecka. Och det står mellan Skövde, Sävehof och några utländska klubbar.

Mest läst