Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Dubbel Dubbel

Dubbel Dubbel har växt ut till ett härligt litet krogimperium byggt på dim sum-kärlek och furupanel.

Asiatiskt/Kinesiskt

Asiatiskt/Kinesiskt

Dubbel Dubbel

Kastellgatan 14

http://www.dubbeldubbel.se

Krubbkollen var förstås på plats när Dubbel Dubbel öppnade för två år sedan. Då fyllde man ett tomrum i stans krogutbud. Sedan dess har Dubbel Dubbel växt till ett litet imperium med lokaler även på Surbrunnsgatan vid Esperantoplatsen och Simrishamnsgatan på Möllevången i Malmö. Det som startade som en ivrig blixtförälskelse mellan gäster och krog har med tiden djupnat till en stabil relation. Det är ofta fullt på Dubbel Dubbel och det är uppenbarligen någon som man vant sig vid att hantera. Barnsjukdomar som lite kladdiga dumplings och smått rörig service har slipats bort. Dock utan att den chosefria attityden har gått förlorad.

Furupanelen och möblerna i samma material är förstås kvar. Fulsnygga står de där som en signal om att här är det maten och umgänget som är viktigare än manglat linne och silver. Vi förklarar att vi är lite stressade just i kväll vilket uppfattas helt rätt. Personalen hetsar inte utan låter oss bestämma takten samtidigt som man har full koll och ser till att vi inte blir onödigt sinkade. Proffsigt!

Hos Dubbel Dubbel funkar det utmärkt att hålla sig till de menyer som erbjuds. Då får man lite av varje och eftersom köket är stringent när det gäller smakkombinationer hänger allt ihop på ett bra vis och man slipper den ibland lite röriga smakupplevelsen som ett gäng smårätter kan innebära. Vi beställer in två Wuhan-menyer för 195 kronor per person och snart fylls den lilla bordsytan med ett gäng små fina rätter (dim sum); mantao, jiaozi, wontons, sichuanesisk fisk, ribs och tillbehör.

Vi leker oss fram mellan söta, smakrika långkokta ribs, utsökta, precis lagom motsträviga lammdumplings, algsallad, mjuka miniburgare med vitt mantaobröd och små syltade grönsaker. Det är gott på ett vis som gör att det riktigt spritter i munnen. Det här är mat som i alla fall inte vi utan vidare svänger ihop på hemmaplan och därför blir det verkligen underhållande att riktigt få gotta sig i kökets fingerfärdigheter. Det enda som egentligen faller ur ramen är fisken, av någon anledning får just tillagad fisk en lite lätt unken smak i sällskap med asiatiska kryddor och den här gången är inget undantag.

Vi avslutar med svart sesamglass, det tycker vi att ni också ska göra.

PRIS: 140–240 per person

Man får väldigt mycket vardagslyx för pengarna. Menyerna kostar mellan 140 och 240 kronor per person.

SERVICE: Kunnig

Trevlig, rättfram och avslappnad. Kunnig och effektiv. Bättre blir det inte.

DET LILLA EXTRA: Barhäng

Vill man inte sitta ner och äta så fungerar Dubbel Dubbel också utmärkt som barhäng. Bra spanläge för lokala musik- och medieprofiler och dessutom alltid fin musik i högtalarna.

Mest läst