Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Drugge kan lämna gratis

Andreas Drugge kan lämna Häcken gratis, trots att han har två år kvar på kontraktet. – Vi ska se om vi kan hitta en lösning som är bra för båda parter, säger sportchef Sonny Karlsson.

Häcken köpte Andreas Drugge från IFK Göteborg inför säsongen men efter att ha fått lite speltid – 29-åringen startade bara i sex allsvenska matcher i år – satte han sig ner med sportchef Sonny Karlsson under tisdagen för att prata framtid.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Drugge var klar etta när vi körde igång säsongen. Martin (Ericsson) tog vi in för att täcka för Bjurström från början. Sedan har Dioh (Williams) och Martin varit fantastiska i den positionen vi köpte in honom (Drugge) till, säger Sonny Karlsson.

Trots att Andreas Drugge har två år kvar på kontraktet kom de alltså överens om att han får gå gratis om han hittar ett bra alternativ. Ändå tror Sonny Karlsson att han kan bli kvar på Hisingen.

– Den sannolikheten bedömer jag är ganska stor men det borde inte vara så för han är så pass bra. Men han ska hitta något som passar och känns roligt också, säger sportchefen.

Andrés Vazquez och Filip Pivkovski, som båda har ett halvår kvar på sina kontrakt, har fått samma besked som Drugge.

Häcken tränar november ut och sedan har spelarna semester till 2013 inleds. Trots att vi bara är halvvägs in i november känner Sonny Karlsson att han ligger långt framme med nästa års lag.

– Det enda som vi inte är hundra nöjda med är forwardspositionen. Nu går Joel (Johansson), Jesper Westermark är runt och provtränar med Ljungskile och Gais och Waris (Majeed) har lämnat, säger Sonny Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.