Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Drivsnö och blåst väntar på söndagen

Snörök och drivande snö kan ställa till med trafikproblem i Göteborg och Västsverige från lunchtid på söndagen. Hårda vindar och vindbyar väntas både längs kusten och i inlandet.

Lördagen fortsätter med klart väder och kyla. Framåt kvällen kan en del moln dyka upp, men natten blir ändå högtryckskall med ner mot 10 minus i Göteborgsområdet och 12-15 minusgrader inåt landet, exempelvis Trollhättan och Ulricehamn.

– Från inatt mulnar det sedan på. Ett lågtryck närmar sig över Nordsjön mot sydost. Vinden vrider mot syd/sydost och från morgonen blir vinden hård längst kusten. Det blir upp mot kulingstyrka, 14-18 meter/sekund, säger meteorolog Erik Rindeskär på Foreca väderlekstjänst.

De hårda vindarna kulminerar under dagen och vinden vrider till ostlig. Vindarna blir fortsatt friska med hårda vindbyar inåt land och hårda längs kusten.

Från 12-tiden drar ett snöväder in som berör Göteborgsområdet och landet söderut. Störst mängder, kanske en decimeter, väntas i södra Halland och Skåne. Där utfärdar SMHI en klass 1-varning

I Göteborgsområdet räknar Foreca med 2 - 5 centimeter snö. Temperaturen stiger efter hand för att mitt på söndagen ligga på 2-5 minusgrader och till kvällen på 1-4 minusgrader.

– Det är varning för halka i hela snöfallsområdet. I samband med den hårda vinden och vindbyarna kan snörök och drivande snö ställa till med problem, säger Erik Rindeskär.

Mest läst