Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Adnan Maric gjorde ett snyggt mål i träningsmatchen mot Östsiden på söndagen.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Drömträff av Maric – som kan lämna

  Adnan Maric fick en drömträff när han gjorde sitt första mål i Gais A-lag, då grönsvart vann mot Östsiden med 3–1. Men talangen kan vara på väg bort – på måndag åker han på provspel i Swansea.

  Adnan Maric, som fyller 17 år i morgon, åker till Swansea för att provträna en vecka med U21-laget.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Jag känner att jag ska testa på lite nytt och få se hur det är i andra lag. Om jag är tillräckligt bra för att klara Europa, säger Maric.

  Han vet själv inte hur han skulle ta ställning till ett eventuellt erbjudande om kontrakt från Swansea.

  – Det är för tidigt att säga, jag har inte tänkt så långt. Jag ska göra mitt bästa ifrån mig, så får vi se. Det som händer, händer, säger han.

  Mot det norska fjärdedivisions-laget Östsiden spelade Adnan Maric 70 minuter. Fredrik Jonsson gav Gais ledningen redan i den femte minuten och visade första halvtimmen att han vill utmana om en anfallsplats i Superettan i år.

  – Jag hade ett skadedrabbat fjolår med mycket sjukdom, ibland kanske jag har stått lite stilla i utvecklingen i och med att jag inte fått träna regelbundet i längre perioder. För tillfället känns det som att får jag bara vara skadefri så kan det bli en rolig säsong, säger Fredrik Jonsson.

  18-åringen avslutade även Gais målskytte mot Östsiden, men däremellan hann Adnan Maric göra dagens vackraste mål, på ett långt inlägg från Emil Eliasson vid mittplan.

  – En slängvolley, jag hade lite tur att bollen kom precis där. Jag var på väg att springa hem när jag såg att han skulle slå in den direkt, så jag bara vände mig om. Det första som flög in i huvudet var att avlossa skott, säger Adnan Maric, som fick stående ovationer när han klev av planen.

  – Det värmer otroligt mycket. Att se fansen vara där i det här vädret, när vi möter ett lag som kanske inte är rankat på vår nivå – det är ett stort stöd, säger Maric.

  Gais-tränaren Thomas Askebrand fick chans att se tre provspelare mot Östsiden, men varken Michael Stephens, Christian Eiselle eller Aaron Daniels imponerade.

  – Ska vi ta in någon ska han vara bättre och sticka ut jämfört med de andra. Och så mycket stack de inte ut, säger Askebrand.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.