Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Dotter hänger ut Anna Wahlgren

En av barnuppfostringsgurun Anna Wahlgrens barn går till hårt angrepp mot sin mor i en nyutkommen bok, uppger Aftonbladet.se.

Anna Wahlgren har fött nio barn och hennes bok "Barnaboken" är en av Sveriges mest sålda uppfostringsböcker. Den har utkommit i flera reviderade upplagor och har också översatts till andra språk.

Men i en nyutkommen bok ger ett av hennes barn, under pseudonymen Felicia Feldt, en föga smickrande bild av sin egen uppväxt.

Enligt Aftonbladet.se skriver den nu 44-åriga dottern att både alkoholmissbruk och såväl fysisk som psykisk misshandel förekom i hemmet. Hon skildrar exempelvis hur hon i tioårsåldern fick veta av sin mor att hennes riktiga pappa var hennes farbror.

Hon påstår också i boken att Anna Wahlgren ska ha dragit hennes treåriga dotter i håret, när hon inte ville ligga kvar i sin säng och sova vid ett besök hos mormodern.

Anna Wahlgren själv väljer att inte kommentera uppgifterna. I ett svar till Aftonbladet skriver hon bland annat:

"Jag tänker inte diskutera Felicia i offentligheten. Jag önskar vi hade kunnat ta den här diskussionen inom familjen i stället. Med sin bok, som kommer som en överraskning för mig, försöker Felicia ta heder och ära av mig. Jag svarar med att inte ta heder och ära av henne. I övrigt har jag inga kommentarer”.

Förläggaren Svante Weyler som ger ut boken, trots de stundtals hårda påståendena, säger till Aftonbladet att han försökt kontrollera sakuppgifterna så långt det går.

Han motiverar utgivningen med att det är "en välskriven skildring av en barndom som av andra till en del beskrivits offentligt" .

"Dessutom spelar det in att boken också handlar om en person som vill ge föräldrar råd om hur de ska uppfostra sina barn, säger Svante Weyler till Aftonbladet.

Anna Wahlgren.jpg
Mest läst