Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BAHIA VON KAHYA1

Dold fälla utanför sjukhuset - Bilister störtar ner för hindret

Flera bilister som letat efter utfarten från den största parkeringen vid Östra sjukhuset har i stället störtat nerför en trappa.Jag kom från sjukhuset och skulle gå till parkeringen, berättar Bahia von Kahya som fångade ett sådant ögonblick på bild.

Stentrappan med ett tiotal steg går från den stora parkeringen ner till gångbanan som leder fram till centralklinikens huvudentré.

- Jag föll i skratt när jag såg bilen i trappan och fotograferade den därför. Det verkar ju ha gått bra, för när de sedan försökte dra upp bilen med ett rep från en annan bil, så skrattade han som stod vid bilen bara. Men man ser inte trappan när man är däruppe i bil, så det är inte konstigt att sånt här händer där, säger Bahia till GP.

Hon la ut ett par av bilderna på Facebook och av några av kommentarerna där att döma, så är detta inte första gången som en bil störtar nerför denna trappa.

"Hahahahaha. Hur kunde han ta fel utfart? Vissa människor klarar av det omöjliga asså hahahaa", skrev en person.

Men en annan person skriver:

"Har sett fler göra den manövern".

Hans Sandqvist är områdeschef kund och fastighet på Västfastigheter som ansvarar för skyltningen och förvaltningen av parkeringsområdet.

– Oj! För mig är det här nyheter, säger Hans Sandqvist förvånat när GP når honom.

– Vi håller på att bygga väldigt mycket där och det kan vara så att skyltningen inte hängt med.

Det låter på dig som att du inte känner till problemet sedan tidigare?

– Ja, precis så är det. Självklart rättar vi till skyltningen om det har blivit ett fel, det är det inget snack om. Men det låter rent spontant, utan att ha sett bilderna, som någonting som kan ha skett när vi styr om trafiken.

Han berättar vidare att den dolda fällan nu kommer att ses över.

– Vi får sätta upp en kantsten eller något så att man markerar att det här är gångbana, eller så sätter man upp en skylt så att man förstår att här ska man inte köra med bil. Det ska inte finnas utrymme att misstolka, säger Hans Sandqvist.

Mest läst