Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
731772.jpg
Philip Holm, Gustaf Wesslau och Tyler Plante deppar efter matchen mot HV 71. Djurgården får nu spela i Kvalserien.

Djurgården ner i kvalserien

Efter 35 år i rad i högsta serien riskerar Djurgården att förlora sin elitseriestatus.

Stockholmslaget förlorade serieavslutningen borta mot HV71 med 1–2 och tvingas till kvalseriespel.

Djurgården låg på rätt sida kvalseriestrecket inför den sista omgången i ishockeyns elitserie.

Men efter en dramatisk kväll passerade Linköping och Djurgården tvingas till ett nervigt kval för första gången sedan säsongen 1981–82.

Linköping tog den poäng som behövdes för att skicka Djurgården till kvalserien med bara 1.12 kvar att spela. I det läget satt Djurgårdsspelarna i omklädningsrummet och slets mellan hopp och förtvivlan.

Djurgården började ödesmatchen mot HV71 bäst och Tim Eriksson hade ett ribbskott redan efter tre minuter. Men ett defensivt Djurgården föll tillbaka och HV71 kunde ta över.

I andra perioden slog hemmalaget till två gånger – genom Patrik Carlsson, hans första i HV-tröjan, och Kamil Piros i numerärt överläge.

Först då reste sig Djurgården och 18 sekunder senare reducerade Marcus Nilson sedan han fått öppet mål på Mika Zibanejads framspelning.

Djurgården spelade SM-final så sent som för två år sedan, mot just HV71, och är svensk ishockeys mest framgångsrika lag med 16 SM-guld. Nu kan tränaren Tony Zabel, som fick ta över sedan Hardy Nilsson sparkades i slutet av januari, vara med om och spela ned laget till allsvenskan. Senast Djurgården spelade i näst högsta serien var säsongen 1976–77.

Mest läst