Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Disney on ice | Scandinavium, fredag

Isshow

Isshow

Disney on ice

Scandinavium, fredag

Bäst: Frost, och kapten Krok när han blir uppäten av en gigantisk krokodil.

Sämst: Den överdrivet hurtfriska tonen. 

Publik: 6 500 personer

När Disney on ice fyller 25 år firar åkarna med isdans i världsklass med avancerade dubbelhopp, piruetter och ambitiös koreografi. Publiken får glimtar ur Disneyklassiker som Peter Pan, Lejonkungen, Den lilla sjöjungfrun och Frost

Ändå är det en rörig show vi får se som forcerat rör sig från ett nummer till nästa. Dessutom framstår upplägget som både beskäftig och slätstruket i sin vilja att ge ett så brett urval som möjligt ur Disneys Hollywoodkatalog åt så många som möjligt i hela Europa

Kalle och Kajsa, Musse och Mimmi – med sina uppskruvade röster –och den klantige Långben tillför inte mycket. Rent poänglöst är numret när de reser på semester till London och träffar en engelsk polis som lotsar dem runt bland diverse sevärdheter.

Efter en trög inledning tar sig showen något mot slutet av första akten, med fin paråkning i plyschdräkter med svans i Lejonkungen. Därefter hissas Peter Pan ner från taket och det blir effektfullt värre när han genomför ett fint synkroniserat nummer tillsammans med sin egen tidigare borttappade skugga, gestaltad av en annan åkare. Barnen Darlington lär sig flyga och får följa med till landet Ingenstans. Där dyker kapten Krook och hans rövare snart upp och smider lömska planer. Föreställningen får lite mer nerv och det är roande när piratskeppet glider in på isen, liksom då kapten Krook förlorar fäktningsduellen mot Peter Pan och snubblar rakt ner i gapet på en gigantisk krokodil.

Andra akten är ändå showens behållning när det gäller tempo, åkning och koreografi. Sjöjungfrun Ariel, krabban och de andra imponerar till tonerna av Havet är djupt, och numret rymmer allt från eldeffekter och mörk dramatik till gulliga sjöstjärnor. Allra finast och mäktigast är scenerna ur filmen Frost där systrarna Elsa och Anna, prinsessor av Arendal, fullständigt äger isen och tar ut svängarna på alla tänkbara vis.

Mest läst