Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Diskad artist kan få ny chans

  'N Sync-stjärnans låt missar Melodifestivalen. SVT diskvalificerar låten "Don't stop" bara timmar efter presskonferensen där bidraget presenterades.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  -En kalldusch, säger artisten Anders Fernette.

  På måndagen presenterades de sista tävlingsbidragen till Melodifestivalen 2011. Bland de utvalda fanns artisten Anders Fernette, men bara timmar efter presskonferensen tvingades SVT diskvalificera hans bidrag "Don't stop"

  I ett skriftligt uttalande via sitt skivbolag säger Fernette att beskedet först kom som en kalldusch, men betonar att det är låten och inte han som diskats.

  -De tre aktuella upphovsmännen har en vecka på sig att skriva ett nytt bidrag, och jag är inte det minsta orolig med tanke på hur frekvent de levererar världshits. Eftersom det är kort om tid så lutar det åt en blixtvisit till Los Angeles där samtliga upphovsmän jobbar och bor, säger han.

  Tävlingens producent Christer Björkman har samma förhoppning:

  -Det är tråkigt för Anders, men vi har gott hopp om att han ska kunna tävla med en annan låt. Det här är låtskrivare som spottar ur sig låtar, säger han till TT Spektra.

  Får inte spelas

  "Don't stop" diskas eftersom låtens upphovsmän tidigare lagt ut den på sajten MySpace. Enligt SVT:s strikta regler får inga bidrag i Melodifestivalen spelas upp i offentliga sammanhang förrän de framförs i tävlingen.

  Låten "Don't stop" är skriven av forne 'N Sync-stjärnan JC Chasez, Carl Falk och den svenske låtskrivaren Kristian Lundin, som tidigare ingick i det berömda Cheirongänget som omgav stjärnproducenterna Denniz Pop och Max Martin.

  Ny låt på en vecka

  Låtskrivarna får nu en vecka på sig att komma med ett nytt bidrag. Den 15 december måste alla låtar vara klara och inskickade till SVT.

  -Om de inte lyckas med det kommer vi att välja en annan artist med ett annat bidrag. Vi har gott om jättebra låtar i reserv, säger Christer Björkman.

  Anders Fernette, 32, hette tidigare Anders Johansson. Han vann talangtävlingen Fame Factory 2003 och har gett ut flera skivor. 2009 hade han en stor listhit med en cover på "Hungry eyes" från filmen "Dirty dancing".

  Anders Fernettes manager David Jelldeus säger att diskvalificeringen kom som en nyhet för de inblandade.

  -Låtskrivarna bor i USA och har väl kanske inte hundraprocentig koll på regelverket.