Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Dinamarca i t-shirtprotest mot Söder

Vänsterpartisten Rossana Dinamarca protesterar mot att Björn Söder kan bli vald till andre vice talman genom att bära en svart t-shirt med trycket "SD = rasister". -Jag vill markera att detta inte sker i mitt namn", säger hon.

-I dag träder det in 49 sverigedemokrater, rasister, i Sveriges riksdag, och det står i akt att kunna bli en sverigedemokrat som också ska företräda alla oss i riksdagen och i Sverige, säger Dinamarca. -Jag vill markera på detta sättet att detta sker inte i mitt namn.

TT: De hävdar att de inte är rasister.

-Det kan de hävda, men de kommer från en rasistisk rörelse, säger Dinamarca. -Vi har sett i den här valrörelsen hur många av deras företrädare ägnar sig åt rasism.

TT: Vad säger du om att Björn Söder kan bli andre vice talman?

-Det är skrämmande att han ska vara företrädare för hela Sveriges riksdag och även mig. -Han har stått här själv i riksdagens kammare och pekat ut personer och sagt att de inte tillhör hans folk, hans land. Det är för mig helt obegripligt hur vi kan låta detta ske.

Björn Söder tycker att Rossana Dinamarcas t-shirt är olämplig och tänker ta upp saken med de övriga partiernas gruppledare på nästa möte.

-Jag tycker inte att det är okej att bära sådana budskap på sina kläder, säger han. -Man framför sina meningsskiljaktigheter i talarstolen.

Mest läst