Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Dime Jankulovski klar för Lärje-Angereds IF

  Dime Jankulovski är klar som huvudtränare för division 2-klubben Lärje-Angereds IF. - Vi har letat ny tränare i några veckor och fastnade för Dime, säger klubbchefen Roy Eliasson.

  Det blev i dagarna klart att Dime Jankulovski bryter med Gais, där han förra året var assisterande tränare åt Thomas Askebrand. Då ville Dime själv inte uttala sig om beslutet, eftersom han en dag kanske kommer tillbaka.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Men nu blir han alltså huvudtränare för första gången.

  - Dime känns kunnig och bra. Hans syn på ungdomar och utveckling stämmer överens med vad klubben vill, säger Roy Eliasson.

  Jankulovski har skrivit på ett ettårskontrakt, med en option om förlängning på ytterligare ett år. Enligt Roy Eliasson är klubbens målsättning att etablera sig som ett stabilt division 2-lag, trots att man bara var tre poäng ifrån avancemang till ettan förra säsongen.

  - Vi har många unga killar i laget och vill inte sätta upp en högre målsättning, men det betyder ju inte att vi inte kan hamna däruppe igen, säger han.

  Satsningen på killar från de egna leden var en viktig faktor i valet av tränare.

  - Vi har en stomme med några äldre, lite mer rutinerade spelare. Runt dem vill vi bygga laget med våra egna, unga spelare. Därför var det viktigt att hitta en tränare som inte bara vill göra karriär i seriesystemet, säger Roy Eliasson.

  Hur den övriga ledarstaben kommer att se ut är ännu inte klart, men Dime kommer att få en assisterande tränare vid sin sida.

  GP har sökt Dime Jankulovski för en kommentar.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.