Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

46Noje-musik-diggilooelva.jpg
Lasse Holm och artisterna i nästa års Diggiloo-turné.

Di Leva på Diggiloo-turné

Lite kortare, men så mycket bättre. Det är Lasse Holms beskrivning av Diggiloo-turnén 2011. Med sig i bagaget har han nytillskotten Thomas Di Leva och Magnus Carlsson.

-Di Leva är en udda fågel i Diggiloo-sammanhang, men desto mer spännande. Och Magnus Carlsson har jag velat ha med i många år, han är den idealiska Diggiloo-artisten, säger Lasse Holm.

Det är bara några månader sedan årets turné avslutades, men Lasse Holm är redan igång med planerna inför nästa års Diggiloo-resa. Den här gången utan trotjänaren Thomas Petersson, men med Di Leva och Carlsson som nytillskott. De får sällskap av Magnus Johansson och tre drivna damer: Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli och Jessica Andersson.

-Jag är glad att det blir en tjejliga det här året. Jag har jobbat mycket med både Charlotte och Linda och tror att vi kan göra något riktigt bra. Det skulle vara roligt att göra ett riktigt divanummer tillsammans med dem, säger Jessica Andersson.

Trogen artist

Hon är en av Diggiloos trognaste artister, har bara missat två turnéer sedan starten 2003. Linda Bengtzing är heller ingen nykomling, men är ändå eld och lågor över att vara aktuell.

-Min man och jag har delade sovrum nu så att det inte ska bli som sist, att jag blir gravid och inte kan vara med. Det känns jätteskönt att få en revansch, säger Bengtzing.

Det som började i blygsam skala för sju år sedan har med åren växt till en turnécirkus med miljonglans. Men i somras drabbades produktionen av ett bakslag när konserterna i Finland fick ställas in på grund av för få sålda biljetter. Nästa sommar finns inga speldatum inplanerade utanför Sverige och turnén är också något kortare.

-Den var nästan på gränsen till sammanbrott i somras. Vi pauserar lite grand, men då kan vi fokusera mer på varje ort, säger Lasse Holm.

Den 15 juli firar han jubileum i Dalhalla utanför Rättvik. Då hålls nämligen den 150:e Diggiloo-showen, vilket uppmärksammas med en extra späckad jubileumsshow.

46Noje-musik-diggilooelva_2.jpg

Ronneby, Brunnsparken 8/7

Eksjö, Sjöängen 9/7

Ullared, Hedevi idrottsplats 10/7

Rättvik, Dalhalla 15/7

Älvsbyn, Storforsen 23/7

Skurup, Svaneholms slott ännu inget datum

Båstad, tennisstadion 29/7 och 30/7

Lidköping, Läckö slott 31/7

Karlstad, Sandgrundsudden 5/8

Uddevalla, Bokenäsets motorpark 6/8

Alingsås, Savannen 7/8

Katrineholm, Stora Djulö 13/8

Stockholm, Ulriksdals slott 14/8

Mest läst