Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Detta har hänt på Sahlgrenska

Skottlossning och slagsmål utbröt på Sahlgrenska på onsdagskvällen. Fyra personer har anhållits efter tumultet.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som bråk utbröt utanför Sahlgrenska sjukhuset. Sex personer ska ha slagits med olika tillhyggen på en parkering vid sjukhuset. En av dem sköt ett skott in i en av de – enligt uppgift – fem bilar som tillhörde de inblandade. Vittnen hörde flera skott avlossas.

Totalt har tolv personer hörts och fyra personer har anhållits av åklagare. Två av dessa har anknytning till bråket på sjukhuset, och de andra två misstänks för vapenbrott men kan enligt polisen ännu inte knytas till händelserna på Sahlgrenska.

En man hittades skadad på Toltorpsgatan i närheten av sjukhuset. Mannen var blodig och låg på marken och togs om hand av ambulans. Det är oklart hur mannens tillstånd är.

Den person som avlossade skotten försvann enligt vittnen från platsen i en av bilarna. Polisen söker nu efter mannen och har gått ut med ett signalement.

– Vi brukar inte gå ut med signalement, för då låser vi vittnen. Men nu väger allmänintresset och vår uppklarning tyngre, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT

Den misstänkte skytten är i 30-årsåldern och bar mörka kläder. Han beskrivs som 160–165 centimeter lång. Han saknar hår på huvudet.

Bråket är en konflikt mellan grupperingar, säger polisen som under dagen fortsätter att hålla förhör.

– Ja, detta är riktat. Det är en konflikt mellan grupperingar, säger Björ Blixter utan att vilja gå in närmare på vilka grupperingar det rör sig om.

Flera av de inblandade har uppsökt sjukhus. Utanför Sahlgrenskas akutintag hittade polisen en bil som blivit beskjuten. Man hittade även tomhylsor och en pistol som kastats från bilen.

Daniel Zetterström hörde skottlossningen från en balkong i Guldheden.

– Det lät som ett halvautomatiskt vapen, säger han till GP.

Den förundersökning som inletts är rubricerad försök till mord.

Enligt Blixter går det inte att utesluta att händelsen har samband med det bråk som ägde rum natten till onsdagen mellan två olika familjer på Sahlgrenska. Då var ett 30-tal personer inblandade.

Enligt Ann Louise Leikin på Sahlgrenska sjukhusets pressjour förekom skottlossning på två platser: förutom vid parkeringen mitt emot mikrobiologen även direkt utanför akuten. Under onsdagskvällen och natten var ingången till akuten stängd och ambulanser omdirigerades till Mölndal eller Östra sjukhuset.

Mest läst