Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

"Detta hade jag aldrig kunnat tänka mig"

Spelbolagens favorit Ace Wilder och överraskningen Robin Bengtsson. Där har ni Melodifestivalens första finalister. Inte riktigt vad förhandstipsen gjort gällande.

För en av artisterna var det egentligen aldrig något snack. Så fort Ace Wilder klev ned på Scandinaviums scen och uppmanade tittarna att inte oroa sig (Don't worry) låg kursen mot finalen på Friends arena utstakad och klar. Eller?

- Nej, sådant går aldrig att förutse. Jag är bara väldigt glad över att ha tagit mig till final, sade en glädjestrålande Ace Wilder medan hon fullkomligt omringades av journalister.

Kvällens andra finalist, Svenljungapojken Robin Bengtsson, såg något tröttare ut men var minst lika lycklig. Och inte så lite överraskad.

- Detta hade jag aldrig kunnat tänka mig, direkt till final! Mitt mål var såklart att gå vidare men att jag skulle lyckas med det känns helt otroligt!

Robin Bengtsson har ända sedan repetitionerna började i torsdags legat strax bakom favoriterna Ace Wilder och Samir & Viktor, en plats lite i skymundan som kan ha passat honom bra.

- Ja, kanske det. Jag antar att folk älskade låten precis som jag älskar den. Gensvaret i arenan var enormt och det var helt ... galet. Jag stod bara och hoppade när de ropade upp mitt namn.

Hur ska du fira finalplatsen?

- Dansa, festa och ha kul med alla mina kompisar och kollegor som är här i kväll!

Inser du att ditt bidrag hör till en av finalfavoriterna nu?

- Tror du det? Det är jättekul att höra, och det är såklart skönt att slippa svängen runt Andra chansen, där vet man aldrig vad som kan hända.

Fast de som tog sig till just Andra chansen i går kväll – förhandsfavoriterna Samir & Viktor och Albin Johnsén och Mattias Andréasson – var väldigt nöjda med det också.

- Nu kan folk lyssna på vår låt flera gånger. Det är perfekt, ropade Samir Badran som dock inte avsåg att bada naken i Poseidon för att fira framgången.

- (Skratt) Det får bli en annan gång.

Pernilla Anderssons finstämda ballad Mitt guld och Mimi Werners countrydänga Ain’t no good är de båda bidrag som tvingades att lämna tävlingen.

Därmed är Melodifestivalens första deltävling avklarad. Kamerorna har släckts, produktionsteamet har dragit vidare och programledaren Gina Dirawis manusskrivare har fullt fokus på nästa veckas deltävling i Malmö.

Där skulle som bekant Charlotte Perrelli ha fyllt den biträdande programledarrollen, på liknande sätt som Petra Mede gjorde i går kväll, men på grund av sina reklamuppdrag fick Perrelli sparken som programledare och har istället utlovats en mer framträdande roll som artist i programmet. En uppgift som igår fylldes av Lasse Kronér och spanska syskontrion Las Ketchup som bjöd på sin snart 15 år gamla hit The ketchup song.

TILL FINAL:

Ace Wilder, Don't worry

Robin Bengtsson, Constellation prize

TILL ANDRA CHANSEN:

Samir & Viktor, Bada nakna

Albin & Mattias, Rik

Mest läst